Modulebouw

Modulair bouwsysteem op maat.

Modulebouw is een geavanceerde bouwmethode waarbij gebouwen worden samengesteld door middel van geprefabriceerde modules. Deze op-maat-gemaakte modules, geschikt voor meerdere toepassingen, worden in de fabriek volledig opgebouwd en nadien op de bouwplaats samengevoegd tot een geheel.

Modulebouw kenmerkt zich door een enorme vorm van flexibiliteit. Naast het maatwerk zijn de modules ook meermaals her-inzetbaar. Een echte duurzame manier van bouwen. Ontdek alle voordelen van onze modulaire bouwconstructies.

  • Op-maat-gemaakte modules

  • Flexibile toepassingen

  • Verplaatsbaar en herbruikbaar

  • Duurzame manier van bouwen

Interesse? Vul het formulier in en kom in contact met een expert.

Bedankt!

We hebben je bericht goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Waarom?

Waarom modulebouw?

Modulebouw is een uiterst veelzijdige bouwmethode die geschikt is voor tal van toepassingen. Door het toepassen van prefab bouwen is de werfduur van uw gebouw minimaal. Prefab bouwen is vaak tot driemaal sneller dan traditioneel bouwen.

Naast het snel kunnen plaatsen van een modulair gebouw, is ook de demontage en herinzetbaarheid van de modules een groot voordeel. Volledige gebouwen kunnen gemakkelijk verplaatst worden, al dan niet in een compleet nieuwe opstelling. Perfect voor situaties waarbij er tijdelijke nood is aan extra ruimte.

Symobo - Modulebouw basischool Kraaiem
voordelen

Ontdek de voordelen van modulebouw

Ontdek de  voordelen van Symobo's modulaire bouwexpertise. Steeds afgestemd op de behoeften van scholen, gemeenten, bedrijven en rusthuizen.

Flexibel aanpasbaar
Modulebouw vertaalt zich in dynamische ontwerpen voor snel aanpasbare ruimtebehoeften, ideaal voor scholen, bedrijven, ...
Duurzaam hergebruik
Symobo focust met de inzet en renovatie van oudere modules op het circulariteit van de casco-bouw: dit hergebruik ervan is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook nog eens circulair .
Snelle realisatie
Door de hoge graad aan prefabricatie, geniet u met de tijdelijke gebouwen van korte bouwtermijnen en snelle operationele gebouwen.
Robuuste constructies
Symobo realiseert modulaire gebouwen steeds met stevige, stalen draagconstructies; zowel voor tijdelijke als semi-permanente toepassingen.
Kostenbesparing
Optimaliseer uw budget met efficiënt materiaalgebruik en een duidelijke vooraf-bepaalde totaalprijs. Eén van de grote voordelen van prefab modulair bouwen.
Maatwerk
Van moderne maat-modules tot state-of-the-art ontwerpen; Symobo levert oplossingen die aansluiten bij uw klantbehoeften. Van module met onze standaard kwaliteitsnormen tot totaalprojecten helemaal op maat.
Circulair

Levensduur van modulaire gebouwen

Modulaire constructies bieden zowel tijdelijke als permanente bouwoplossingen, met een flexibel en duurzaam karakter. De veelzijdige toepassingen vertalen zich in snel inzetbare en her-bruikbare gebouwen.

Ontworpen om jarenlang op één locatie te staan, kunnen ze vervolgens moeiteloos worden verplaatst op een nieuwe plek. Meerdere verplaatsingen, aanpassing aan nieuwe toepassingen, esthetische aanpassingen, … Deze transformaties van gebouwen zijn het bewijs van deze duurzame en flexibele bouwwijze.

Bewezen proces

Zo gaan we te werk.

1. Kennismaking

Tijdens de kennismaking luisteren we naar wat uw behoefte is. Neem contact op met en expert van Symobo voor een vrijblijvend introductiegesprek. Dit kan je doen door het contactformulier in te vullen of rechtsreeks contact op te nemen via onze contactgegevens.

2. Project voorbereiding

Nadat we je noden in kaart hebben gebracht gaan we over tot de voorbereiding. Met de besproken info gaan we aan de slag en maken u een offerte voor het project. Deze offerte wordt in overleg gefinetuned om te komen tot een finaal plan met bijhorende technische beschrijving.

3. Operationele voorbereiding

De samenwerking wordt beklonken met een bestelling. Vervolgens starten we bij Symobo met de operationele voorbereiding. Een erg belangrijke fase in prefab-bouwen.

4. Prefabricatie

Tijdens het prefabriceren van uw gebouw in de fabriek¸ start de eventuele voorbereiding op de bouwplaats. Funderingswerken en voorbereidingen voor de aansluitingen van nutsleidingen (water, elektriciteit, riolering).

5. Levering

Bij de levering staat het quasi afgewerkte gebouw op heel korte termijn op zijn plaats. Modules worden aan mekaar geschakeld en gestapeld tot een volledig geïsoleerde afgewerkt gebouw. Inclusief alle buitenschrijnwerk, de binnen- en buitentrappen en zelfs grote delen schilderwerk.

6. Bouwkundige afwerking

De bouwkundige afwerking is het wegwerken van de verbindingen tussen de modules: plaatsen van binnendeuren, wandbekleding aansluiten en plafonds plaatsen.

7. Installatie

De laatste fase bestaat uit het installeren van de technische installaties. Verwarming/koeling, ventilatie, data en sanitair. Zowel de verbindingen van wat al aanwezig is vanuit de fabriek als de nieuw te plaatsen kanalen en leidingen. Een laatste schoonmaakbeurt en uw gebouw is gebruiksklaar!

Realisaties

Laat je inspireren door onze recentste realisaties met modulebouw.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is prefab bouwen?

Prefab bouwen, ook bekend als prefabricage of modulaire bouw, vormt een moderne benadering van constructie. Hierbij worden bouwonderdelen of modules in een gecontroleerde fabrieksomgeving reeds opgebouwd.

Lees verder

Wordt er gebruik gemaakt van isolatie in modulebouw?

Symobo legt grote nadruk op isolatie, een cruciaal element voor het realiseren van een efficiënt en comfortabel binnenklimaat. Onze projecten maken gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen die niet alleen voldoen aan de strengste normen op het gebied van thermische isolatie, maar ook aan duurzaamheidsvereisten. We maken gebruik van wand-en dak isolatie en raamisolaite.

Lees verder

Hoe bewaar je een goede akoestiek in modulebouw?

In de wereld van modulebouw is aandacht voor akoestiek essentieel om een omgeving te creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een optimale geluidsbeleving biedt. In onze modulaire gebouwen wordt zorgvuldig rekening gehouden met diverse aspecten om een gebalanceerde akoestiek te realiseren.

Lees verder

Hoe wordt de ventilatie in modulebouw voorzien?

Symobo's focus op duurzaam bouwen strekt zich uit tot ventilatie, waarbij we streven naar een minimale ecologische impact. Onze systemen zijn ontworpen met het oog op energie-efficiëntie en verminderen de ecologische voetafdruk van onze gebouwen.

Lees verder

Hoe voorzie je voldoende licht in modulebouw?

In modulebouw speelt verlichting een cruciale rol in het creëren van een functionele en aangename leefomgeving. Bij Symobo integreren we doordacht verlichtingsontwerp in onze modulaire gebouwen. We houden rekening met natuurlijke verlichting, kunstmatige verlichting, raamsverduistering, een comfortabele leefomgeving en energie efficiëntie.

Lees verder

Welke methodes zijn er beschikbaar om de binnentemperaturen te regelen?

Bij Symobo zetten we in op meer dan alleen bouwen. We bieden geavanceerde oplossingen voor binnentemperaturen in onze modulaire constructies. Ervaar het gemak van warmtepompen, hoogwaardige isolatie en slimme regelsystemen voor een duurzaam en comfortabel binnenklimaat.

Lees verder

Wat is de EPB en brandveiligheid in modulebouw?

In België zijn EPB-normen en brandveiligheid cruciale aspecten van elke bouwonderneming. Bij Symobo staan we garant voor volledige naleving van deze normen in onze modulaire constructies. Dit garandeert niet alleen een duurzame leefomgeving, maar ook lagere energiekosten voor onze klanten.

Lees verder

Wat is de herinzetbaarheid van modulebouw?

Bij Symobo omarmen we een duurzame benadering van bouwen, en de herinzetbaarheid van onze modulaire constructies speelt hierin een cruciale rol. Onze modulaire gebouwen zijn ontworpen met het oog op flexibiliteit en hergebruik, waardoor ze een tweede leven kunnen krijgen na hun oorspronkelijke functie.

Lees verder

Kan je speciale apparaten voorzien in modulebouw?

Bij Symobo begrijpen we dat moderne gebouwen vaak specifieke apparatuur vereisen. Van smart schoolborden in klaslokalen tot krachtige computer servers die de ruggengraat vormen van moderne bedrijfsvoering, onze modulaire bouwaanpak biedt de perfecte oplossing voor het integreren van deze geavanceerde apparaten.

Lees verder

Wat zijn de mogelijkheden in binnenafwerking bij modulebouw?

In onze aanpak van binnenafwerking, inclusief wanden, vloeren en plafonds, vinden we de perfecte balans tussen functionaliteit en duurzaamheid. Dit resulteert in een afwerking die de kwaliteit en uitstraling heeft van traditionele bouwmethodes. ‍

Lees verder

Hoe kan ik mijn modulebouw project financieren?

Bij Symobo begrijpen we dat elk bouwproject uniek is, en daarom vereist het een persoonlijke benadering, zeker als het gaat om financiering. Wij bieden onze klanten verschillende financieringsopties voor hun nieuwbouw modulegebouwen. Je kan een module kopen, huren, huurkopen en terugkopen.

Lees verder

Wat is het energieverbruik van modulaire gebouwen?

Dat hangt van project tot project af. Bij Symobo begrijpen we het belang van duurzaamheid en energie-efficiëntie in de moderne wereld van bouwen. We gaan tot in detail om het energieverbruik van elk project te begrijpen en te optimaliseren.

Lees verder

Kan je sanitaire units voorzien in modulebouw?

Ja, bij Symobo hebben we ons gespecialiseerd in het creëren van sanitaire modulaire units die niet alleen functioneel en comfortabel zijn, maar ook voldoen aan diverse specifieke eisen. Onze 'plug and play' aanpak wordt vertaald in modules die volledig afgewerkt en aanpasbaar zijn aan de functie van elk gebouw, waardoor ze een ideale oplossing zijn voor een breed scala aan toepassingen.

Lees verder

Wat is de leveringstermijn van modulebouw?

Tijd speelt een cruciale factor is in elk bouwproject. Daarom zijn onze modulaire units speciaal ontworpen voor snelle productie en levering, waardoor we uitzonderlijk korte leveringstermijnen kunnen aanbieden. Dit kan gaan van een aantal maanden tot directe levering van herbruikbare module's.

Lees verder

Welke fundering mogelijkheden zijn er bij modulebouw?

Een solide fundering de sleutel is tot de duurzaamheid en stabiliteit van elk modulair bouwproject. Daarom bieden we diverse funderingsmogelijkheden, afgestemd op zowel het type ondergrond als het type gebouw. Herbruikbare schroeffundering, sokkelfundering, tegelfundering en ringbalkfundering. Onze expertise garandeert dat we voor elk project de meest geschikte fundering kunnen adviseren en realiseren.

Lees verder