fAQ

Wordt er gebruik gemaakt van isolatie in modulebouw?

Wand -en dak isolatie

Symobo legt grote nadruk op isolatie, een cruciaal element voor het realiseren van een efficiënt en comfortabel binnenklimaat. Onze projecten maken gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen die niet alleen voldoen aan de strengste normen op het gebied van thermische isolatie, maar ook aan duurzaamheidsvereisten.

Voor wandisolatie zijn materialen zoals glaswol, rotswol en PUR-schuim veelvoorkomend. Deze materialen bieden uitstekende thermische eigenschappen, waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt en een constante binnentemperatuur wordt gehandhaafd. Het dak van onze modulaire gebouwen wordt eveneens voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen om optimale isolatie te waarborgen.

Naast thermische isolatie staat ook luchtdichtheid hoog op de prioriteitenlijst. Door te zorgen voor een effectieve luchtdichtheid worden ongewenste luchtstromen geëlimineerd, wat essentieel is voor het handhaven van een stabiel en comfortabel binnenklimaat.

In lijn met onze toewijding aan duurzaam bouwen, richten we ons op het gebruik van isolatiematerialen met een minimale impact op het milieu. Herbruikbare en recyclebare isolatieoplossingen maken integraal deel uit van onze aanpak, waardoor we niet alleen voldoen aan de huidige behoeften, maar ook bijdragen aan een meer circulaire en milieuvriendelijke bouwpraktijk. Symobo's inzet voor isolatie gaat verder dan alleen het creëren van comfortabele ruimtes; het draagt bij aan een duurzamere toekomst in de bouwsector.

Raamisolatie

Ook wordt er speciale aandacht gegeven aan raamisolatie als integraal onderdeel van ons benadering van een efficiënt en comfortabel binnenklimaat.

Onze modulaire gebouwen zijn uitgerust met hoogwaardige raamisolatie. We maken gebruik van isolerende 3 laags beglazing met uitstekende thermische eigenschappen, waardoor de invloed van buitentemperaturen op het binnenklimaat wordt verminderd.

Efficiënte raamisolatie draagt bij aan het handhaven van een constante binnentemperatuur en het verminderen van de behoefte aan energie-intensieve verwarmings- en koelsystemen. Daarnaast draagt het bij aan een verbeterde geluidsisolatie, waardoor bewoners genieten van een rustige en comfortabele leefomgeving.

Symobo's inzet voor duurzaamheid strekt zich uit tot raamisolatie. We streven naar het gebruik van materialen met een minimale ecologische impact, waardoor onze projecten niet alleen voldoen aan de hoogste normen op het gebied van isolatie

Niet gevonden wat je zocht? 
Neem vrijblijvend contact op met een expert van Symobo.