Circulair

Symobo werkt mee aan een duurzame toekomst! Daarom streven we er naar om als bouwbedrijf minder materialen te gebruiken en minder afval te produceren. Al sinds de opstart in 2011 realiseren we elk jaar meerdere projecten waarbij circulair bouwen centraal staat: Bestaande modules geheel of gedeeltelijk ontmantelen en hergebruiken om hen zo een tweede of een derde leven te geven. Dat heel bewust omgaan met het hergebruiken van materialen zit reeds jaren in ons DNA!

modulebouw

‘Circulair bouwen’ gaat ook om het herdefiniëren van functies van een gebouw.

Reeds bij het ontwerp en de prefabricatie nadenken over de toekomst van een modulair gebouw. Dat is hoe Symobo als partner met zijn stakeholders meewerkt aan duurzaamheid. Een schoolgebouw kan later perfect een kantoor worden of een bestaande crèche kan omgevormd worden tot een uitbreiding van een woonzorgcentrum met volwaardige zorgkamers. Symobo kijkt steeds kritisch naar hoe modules her-inzetbaar zijn. Het her-gebruiken van hele of gedeeltelijke gebouwen is hoe Symobo duurzaam bouwen in de praktijk dagelijks toepast.

Een modulair gebouw een tweede en een derde leven geven!

Het streven naar circulariteit in modulaire bouw draait om het optimaliseren en maximaliseren van hergebruik van gebouwen. Symobo verplaatst en renoveert deze gebouwen, al dan niet met een nieuwe indeling, extra uitbreiding of integratie met bestaande modulaire gebouwen. Dit gebeurt altijd met de intentie om materialen en installaties maximaal te hergebruiken. Ontdek hier onze succesverhalen of bekijk ons aanbod van beschikbare modules en modulaire gebouwen.

Benieuwd naar welke hergebruik modules we momenteel in stock hebben?