tweedehands modules

Herbruikbare gebouwen.

Waarom geen modulair gebouw hergebruiken? Een bestaand prefab gebouw verplaatsen, opnieuw afwerken en herinrichten is vaak interessanter dan zelf bouwen wanneer er sprake is van een tijdelijk aspect.

Het is goedkoper, duurzamer, sneller instapklaar, … Neem contact op voor een  verkennend gesprek.

  • Scherp geprijsd

  • Snel geplaatst

  • Op maat aanpasbaar

  • Flexibel qua indeling, afwerking, financiering, ...

  • Met kwaliteitsgarantie

Bekijk het aanbod
Interesse? Vul het formulier in en kom in contact met een expert.

Bedankt!

We hebben je bericht goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Bewezen proces

Zo gaan we te werk.

1. Introductie

Neem contact op met en expert van Symobo voor een vrijblijvend introductiegesprek. Dit kan je doen door het contactformulier in te vullen of rechtsreeks contact op te nemen via onze contactgegevens.

2. Project voorbereiding

Nadat we je noden in kaart hebben gebracht gaan we over tot de voorbereiding van het project. Onze technische medewerkers bereiden het project in detail voor. We denken pro-actief mee en zorgen voor flexibele communicatie.

3. Professionele uitvoering

Onze vakmannen komen langs op de werf en plaatsen de module(s) volgens het plan dat we samen hebben gekozen. Kwaliteit en afwerking primeert bij de uitvoering van onze experten.

4. Oplevering

Als alle werken gebeurt zijn komt onze adviseur nog een keer langs om alles te controleren. We overlopen samen de laatste puntjes zodat u zorgeloos kunt vertrouwen op de afgeleverde module.

5. Naservice

Moesten er toch nog zaken zijn die we over het hoofd hebben gezien kan u genieten van onze naservice. Onze vakmannen komen spoedig langs voor een reparatie.

Waarom?

Waarom modules hergebruiken?

Door te kiezen voor het hergebruik van materialen en grondstoffen, tonen we respect voor het milieu, het klimaat en onze planeet. Doordat een groot deel van de bestaande structuur opnieuw gebruikt kan worden vermindert dit de noodzaak voor het gebruik van nieuwe materialen en grondstoffen. Wat een significante impact heeft op de totale kosten van een bouwproject.

Door te werken met beschikbare modulaire gebouwen kan de levering op de bouwplaats nog veel sneller worden georganiseerd in vergelijking met het  bouwen van nieuwe modules in ons atelier..

voordelen

Ontdek de voordelen van hergebruik

Ontdek de  voordelen van Symobo's hergebruik modules. Steeds afgestemd op de behoeften jouw project.

Duurzaamheid
Hergebruik van modules vermindert de behoefte aan nieuwe materialen, wat resulteert in een lagere ecologische voetafdruk. Het inzetten van bestaande casco-modules bevordert duurzaam bouwen.
Efficiëntie
Snel beschikbare bestaande modules verkort de bouwtijd aanzienlijk: de basis voor een efficiënt bouwproces. Hoe sneller de modulaire ruwbouw klaar, des te sneller volgen de installaties en afwerking in weers-onafhankelijke omstandigheden.
Kostenbesparing
Hergebruiken van modules is sowieso budgetvriendelijk: zowel omdat bestaande modules steeds aan een lagere waarde kunnen ingezet worden dan nieuwbouw als de snelheid van uitvoering van de totale bouwtijd. Time blijft money.
Flexibiliteit
Modules kunnen worden aangepast en opnieuw geconfigureerd voor nieuwe toepassingen. Een uiterst veelzijdige bouwoplossing voor elk individueel project.
Circulaire benadering
Het hergebruik van modules past in een circulaire benadering van bouwen waarbij materialen een langer en aangepast leven hebben. Een duidelijk bijdrage aan een meer duurzame bouwindustrie.
Snelle levering
Met direct beschikbare voorraad kunnen modules snel worden ingezet, wat de totale bouwtijd aanzienlijk verkort. Zodra de ruwbouw afgewerkt, is de planning prima beheersbaar. Bouwprojecten met strakke deadlines zijn per definitie gebaat bij de snelheid van levering van de ruwbouw.
aanbod

Bekijk ons aanbod herbruikbare modules.

Al deze gebouwen kunnen op maat worden aangepast aan uw noden en locatie. Wij geven u dan graag alle uitleg over de mogelijke nieuwe afwerking, inrichting en installaties. Is een gebouw te groot of te klein voor u? Dan stellen wij u graag een aangepaste configuratie voor.

Dienst

Sector

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is prefab bouwen?

Prefab bouwen, ook bekend als prefabricage of modulaire bouw, vormt een moderne benadering van constructie. Hierbij worden bouwonderdelen of modules in een gecontroleerde fabrieksomgeving reeds opgebouwd.

Lees verder

Wordt er gebruik gemaakt van isolatie in modulebouw?

Symobo legt grote nadruk op isolatie, een cruciaal element voor het realiseren van een efficiënt en comfortabel binnenklimaat. Onze projecten maken gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen die niet alleen voldoen aan de strengste normen op het gebied van thermische isolatie, maar ook aan duurzaamheidsvereisten. We maken gebruik van wand-en dak isolatie en raamisolaite.

Lees verder

Hoe bewaar je een goede akoestiek in modulebouw?

In de wereld van modulebouw is aandacht voor akoestiek essentieel om een omgeving te creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een optimale geluidsbeleving biedt. In onze modulaire gebouwen wordt zorgvuldig rekening gehouden met diverse aspecten om een gebalanceerde akoestiek te realiseren.

Lees verder

Hoe wordt de ventilatie in modulebouw voorzien?

Symobo's focus op duurzaam bouwen strekt zich uit tot ventilatie, waarbij we streven naar een minimale ecologische impact. Onze systemen zijn ontworpen met het oog op energie-efficiëntie en verminderen de ecologische voetafdruk van onze gebouwen.

Lees verder

Hoe voorzie je voldoende licht in modulebouw?

In modulebouw speelt verlichting een cruciale rol in het creëren van een functionele en aangename leefomgeving. Bij Symobo integreren we doordacht verlichtingsontwerp in onze modulaire gebouwen. We houden rekening met natuurlijke verlichting, kunstmatige verlichting, raamsverduistering, een comfortabele leefomgeving en energie efficiëntie.

Lees verder

Hoe kan ik mijn modulebouw project financieren?

Bij Symobo begrijpen we dat elk bouwproject uniek is, en daarom vereist het een persoonlijke benadering, zeker als het gaat om financiering. Wij bieden onze klanten verschillende financieringsopties voor hun nieuwbouw modulegebouwen. Je kan een module kopen, huren, huurkopen en terugkopen.

Lees verder

Wat is het energieverbruik van modulaire gebouwen?

Dat hangt van project tot project af. Bij Symobo begrijpen we het belang van duurzaamheid en energie-efficiëntie in de moderne wereld van bouwen. We gaan tot in detail om het energieverbruik van elk project te begrijpen en te optimaliseren.

Lees verder

Kan je sanitaire units voorzien in modulebouw?

Ja, bij Symobo hebben we ons gespecialiseerd in het creëren van sanitaire modulaire units die niet alleen functioneel en comfortabel zijn, maar ook voldoen aan diverse specifieke eisen. Onze 'plug and play' aanpak wordt vertaald in modules die volledig afgewerkt en aanpasbaar zijn aan de functie van elk gebouw, waardoor ze een ideale oplossing zijn voor een breed scala aan toepassingen.

Lees verder