Basisschool Attert - Attert

Basisschool Attert - Attert
Oppervlakte
540 m²
Bouwtijd
1 maand

De gemeente Attert kent de laatste jaren een stijgende populatie in jonge gezinnen. Hierdoor is de vraag naar een basisschool sterk gegroeid in de gemeenschap. Symobo bouwde daarom een volledige modulaire school tijdens de zomermaanden.

Voorheen ging de schoolgaande jeugd naar omliggende gemeentes. Maar doordat de gemeente blijft groeien in aantallen besloot het lokaal bestuur dat het hoog tijd was voor een eigen schoolgebouw. Het probleem dat hierbij kwam kijken was dat het zeker nog 2 jaar ging duren tot dit gebouw functioneel was.

Daarom koos het schepencollege van Attert voor een snelle modulaire oplossing om de komende jaren te overbruggen. Symobo won de aanbesteding en kreeg de opportuniteit om de gemeente te voorzien van een volledige modulaire school.

In 2022 kwam de basisschool opnieuw aanbellen bij Symobo. Hun nieuwe school zat al meteen met een plaatstekort.  Daarom plaatsen we 2 nieuwe verdiepingen op de bestaande klaslokalen. Zo had de school op minder dan 3 maanden tijd 4 extra klaslokalen.

“Symobo dacht mee met elke stap in ons modulair verhaal. Zo bekwamen we snel met een oplossing voor ons plaatstekort.”
Interesse? Neem contact op

Project gallerij

Bekijk alle foto's van dit project en laat je inspireren.