"Stroom" - Leuven

"Stroom" - Leuven
Oppervlakte
1800 m²
Bouwtijd
8 maanden

Nieuw Schoolgebouw voor Stroom in Leuven

Stroom, een innovatieve eerstegraadsschool in Leuven onder leiding van directeur Willem Schoors, wilde een moderne en flexibele leeromgeving creëren die de creativiteit en nieuwsgierigheid van leerlingen stimuleert. Gelegen in de bloeiende buurt van de Vaartkom, zocht de school een partner die hun visie kon realiseren. Symobo bleek de perfecte keuze dankzij hun gedeelde waarden van vakmanschap, kwaliteit, precisie en stiptheid.

Samen met architect Tom Cortoos ontwierp Symobo een schoolgebouw dat open en flexibele ‘leerlandschappen’ en polyvalente zalen omvat, afgestemd op het leerprogramma van Stroom. Het interieur benadrukt een industriële esthetiek met zichtbare staalkolommen, grijs beton, witgeschilderde staalstructuren en donkerrode raamkaders, wat een stoer en speels interieur creëert.

De uitvoering van het project bracht enkele uitdagingen met zich mee, zoals speciale stabiliteitsvereisten vanwege de nabijheid van de Dijle. Symobo werkte samen met stabiliteitsingenieur Willem om oplossingen te ontwikkelen, waaronder een speciale fundering met massa’s palen en beton. De constructie bestond uit een stalen frame met betonnen panelen en welfsels, wat de draagstructuur vormde.

Na de plaatsing van de eerste staalkolom werden de staalstructuren rechtgezet, gevolgd door de montage van betonpanelen, welfsels, ramen, vloeren, HVAC, elektriciteit en dakwerken. Symobo zorgde voor een totaaloplossing, waardoor de leerlingen na de herfstvakantie hun intrek konden nemen in het gloednieuwe gebouw.

De afwerking van dit project heeft de visie van Stroom verwezenlijkt, waardoor de school nu klaar is om in dialoog te treden met de buurt. Zowel de directie, leerkrachten, leerlingen als ouders waren zeer positief over het resultaat. Het nieuwe schoolgebouw biedt een moderne en duurzame leeromgeving die de tand des tijds zal doorstaan en bijdraagt aan de levendige gemeenschap van de Vaartkom. Symobo bewees opnieuw zijn vakmanschap door de complexe eisen van dit project succesvol om te zetten in een prachtig schoolgebouw dat klaar is voor de toekomst.

Interesse? Neem contact op

Project gallerij

Bekijk alle foto's van dit project en laat je inspireren.