"Stroom" - Leuven

"Stroom" - Leuven
Oppervlakte
1800 m²
Bouwtijd
8 maanden

Kan Symobo de school van morgen bouwen?

Die vraag kwam van Willem Schoors, directeur van Stroom in Leuven, een vernieuwende  eerstegraadsschool waar leerlingen volop de kans krijgen om hun creativiteit, nieuwsgierigheid, en eigenzinnigheid te ontwikkelen. Willem wilde in de bloeiende buurt van de Vaartkom een plek creëren die meebeweegt met de stad en de wereld om zich heen, waar leerlingen energie en prikkels krijgen om hun eigen weg te zoeken en te vinden.

Symobo bleek de uitgelezen partner om een nieuw schoolgebouw te realiseren, omdat we dezelfde waarden vooropstellen als die waarmee Stroom het beste uit z’n leerlingen wil halen. Vakmanschap. Kwaliteit. Precisie. Stiptheid. Stroom is tenslotte ook een verhaal van duurzaamheid: met zo weinig mogelijk ecologische impact bouwen aan een plek die de tand des tijds doorstaat.

Symobo vormde een team met architect Tom Cortoos, die het ontwerp voor de school uitwerkte. Er waren best wat uitdagingen voor Symobo: het project ligt vlak naast de Dijle, wat speciale vereisten met zich meebracht voor de stabiliteit. Daar werden samen met stabiliteitsingenieur Willem oplossingen voor uitgewerkt. Zo moest er een speciale fundering in, met massa’s palen in de grond en heel wat beton. Wat ook opvalt is dat er geen windverbanden zijn, wat implicaties heeft op de draagstructuur. We zorgden voor een stalen frame, waar dan betonnen panelen aangehangen worden, daarna leggen we welfsels en dat vormt dan de draagstructuur.

Meer weten?

In dit dossier doen we het hele verhaal van Stroom-school uit de doeken. Download gratis de pdf van kiesjebouwsysteem.be.

Interesse? Neem contact op

Project gallerij

Bekijk alle foto's van dit project en laat je inspireren.