Scoutslokaal - Rixensart

Scoutslokaal - Rixensart
Oppervlakte
96 m²
Bouwtijd
2 maanden

Gemeente Rixensart wilde een snelle en definitieve oplossing voor haar scoutslokalen in Rosières

De scouts van Rosières zaten al geruime tijd in aftandse containers. Gemeente Rixensart wilde een snelle en definitieve oplossing voor dit huisvestingsprobleem. Symobo werkte in het verleden voor de gemeente al modulaire container-oplossingen uit.

Het scoutsterrein bevindt zich in een parkomgeving met specifieke stedenbouwkundige vereisten: een hellend dak en een houten gevelbekleding. Niet vanzelfsprekend om met prefab modules samen te stellen. Deze keer leek staalbouw ons daarom een meer aangewezen bouwmethode. We stelden een robuuste industriebouw voor met een zadeldak en voorzetwand in hout. Betaalbaar, jeugdbeweging-proof en passend in het groene decor.

“Staalbouw of klassiek bouwen? Wij proberen gewoon altijd de beste beslissing te nemen. In dit geval charmeerde het staalbouw-voorstel ons omdat we zo snel over een afgewerkt gebouw konden beslissen. Het is vooral belangrijk om bij elke gelegenheid de projecteisen, de locatie, , doelstellingen, deadline en budget op elkaar af te stemmen. Een bouwpartner die zoals Symobo echt meedenkt, is dan aangenaam om mee rond de tafel te zitten. Ik werkte nog al samen met hen. Ze hebben me nog nooit ontgoocheld.”

Symobo bouwde op 8 weken tijd een gesloten staalconstructie met zadeldak. Als vloer werd gekozen voor een gepolierde betonplaat. Het open lokaal beschikt over een sanitaire ruimte, afgescheiden met geïsoleerde sandwichpanelen. De scouts voelen zich helemaal in hun sas in de nieuwe lokalen.

““We beschikten snel nu over stevige, goed geïsoleerde lokalen. In al zijn eenvoud is het mooie constructie geworden. Perfect geïntegreerd in de omgeving. Deze lokalen zijn bovendien heel onderhoudsvriendelijk. Ook dat is een plus voor jeugdlokaal.”- Isabelle Collin, gemeente-architect Commune de Rixensart”
Interesse? Neem contact op

Project gallerij

Bekijk alle foto's van dit project en laat je inspireren.