Staalbouw

Staalbouwsysteem op maat.

Van kantoor- en kleedkamergebouwen tot jeugdlokalen en apotheken, ontdek de snelheid en flexibiliteit van een Symobo staalbouwproject. Anders dan typische staalbouw-bedrijven, is Symobo expert in een totaal-aanpak: van de vergunning tot de afbouw, inclusief alle technieken.

Zoekt u iemand die meedenkt in het ontwerp en de materialen? En ook de ‘studie van de technieken’ op zich neemt en de EPB-aangifte verzorgt? Dan is Symobo uw partner!

  • Conform alle bouwregels en normen

  • Grote overspanningen mogelijk

  • Totaalaanpak

Interesse? Vul het formulier in en kom in contact met een expert.

Bedankt!

We hebben je bericht goed ontvangen. We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Waarom?

Waarom staalbouw?

Staalbouw is een constructiemethode die al decennialang wordt toegepast en steeds populairder wordt in de hedendaagse bouwsector.  Prefab containerbouw is niet altijd de juiste bouwwijze: Als een gebouw een permanent karakter, nooit verhuisd dient te worden of architecturaal andere eisen heeft. In deze gevallen is staalbouw een betere keuze.

Om onze klanten ook in dit soort projecten te kunnen bijstaan hebben we ons ook op deze bouwmethode toegespitst. Symobo is als bouwpartner niet gebonden aan 1 type bouwwijze en houdt er aan om klanten correct te informeren over het beste bouwsysteem voor hun project.

voordelen

Ontdek de voordelen van staalbouw

Ontdek de  voordelen van Symobo's staalbouwexpertise. Steeds afgestemd op de behoeften van bedrijven en zorginstellingen.

Unieke aanpak
Symobo is niet gebonden aan specifieke materialen of een vast bouwsysteem. We denken mee met u vanaf de fase van het ontwerp tot de verlichting. U kiest er voor waarvoor u ons advies wil!
Staal als basis
Net zoals bij onze modulebouw, bestaat ook de draagstructuur van elk permanent bouwproject uit staal. De buitenschil wordt gerealiseerd met geïsoleerde panelen (staalsandwich of beton) en een plat dak.
Duurzaam
Omdat de staalbouwprojecten als een meccano-systeem opgebouwd worden, kunnen de diverse casco-elementen later gedemonteerd en hergebruikt worden.
Ruime keuze in afwerking
Wil u een industriële look met beton in het zicht, een CLT-vloer die zichtbaar blijft of een kantoor met systeemplafonds. Keuze in materialen en graad van afwerking is ruim.
Totaalaanpak
Ook voor de technische installaties in uw staalbouw kan u bij Symobo terecht: elektrische installaties, sanitair, ventilatie, verwarming, … Alles is perfect realiseerbaar. Al dan niet met de studie vd technieken van onze onafhankelijke partner.
Bewezen proces

Zo gaan we te werk.

1. Introductie

Neem contact op met en expert van Symobo voor een vrijblijvend introductiegesprek. Dit kan je doen door het contactformulier in te vullen of rechtsreeks contact op te nemen via onze contactgegevens.

2. Project voorbereiding

Nadat we je noden in kaart hebben gebracht gaan we over tot de voorbereiding van het project. Onze technische medewerkers bereiden het project in detail voor. We denken pro-actief mee en zorgen voor flexibele communicatie.

3. Professionele uitvoering

Onze vakmannen bouwen volgens het plan dat we samen hebben gekozen. Kwaliteit en afwerking primeert bij de uitvoering van onze experten.

4. Oplevering

Als alle werken gebeurt zijn komt onze adviseur nog een keer langs om alles te controleren. We overlopen samen de laatste puntjes zodat u zorgeloos kunt vertrouwen op de afgeleverd gebouw.

5. Naservice

Moesten er toch nog zaken zijn die we over het hoofd hebben gezien kan u genieten van onze naservice. Onze vakmannen komen spoedig langs voor een reparatie.

Realisaties

Laat je inspireren door onze recentste realisaties met staalbouw.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is prefab bouwen met staalbouw?

Prefab staalconstructies vormen de ruggengraat van gebouwen, maar daar stopt de prefab van Symobo niet. Ook onze (beton)wanden prefabriceren we onder andere op voorhand. Dit resulteert in een naadloze integratie van stevigheid en snelheid. Deze snelheid resulteert in aanzienlijke kortere werftijden dan wanneer men bouwt met traditionele bouwmethodes.

Lees verder

Wordt er gebruik gemaakt van isolatie in staalbouw?

Ja, met Symobo tillen we isolatie in staalbouwgebouwen naar een nieuw niveau. Onze geavanceerde isolatietechnieken zorgen niet alleen voor thermisch comfort maar dragen ook bij aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Lees verder

Hoe bewaar je een goede akoestiek in staalbouw?

Bij Symobo zien we akoestiek niet als een detail, maar als een integraal onderdeel van het ontwerp. We maken gebruik van geluidsdempende constructies, hoogwaardige materialen een flexibel ontwerp en een detailgerichte aaanpak.

Lees verder

Hoe voorzie je voldoende verlichting in staalbouw?

Met Symobo verkennen we de synergie tussen natuurlijk en kunstmatig licht in elk staalbouwgebouw. Ontdek hoe onze innovatieve benadering een helderder perspectief biedt op modern bouwen. We houden rekening met natuurlijke verlichting, kunstmatige verlichting, raamsverduistering, een comfortabele leefomgeving en energie efficiëntie.

Lees verder