VBS - Jezus-eik

VBS - Jezus-eik
Oppervlakte
750m²
Bouwtijd
3 maanden

De gemeentelijke basisschool van Jezus-Eik stond voor een spannende transformatie . De school ging haar oude gebouwen renoveren en uitbreiden om het groeiende aantal leerlingen aan te kunnen. Symobo won de aanbesteding en mocht dit ambitieuze project realiseren. Tijdens de renovaties konden de klaslokalen niet in gebruik blijven, daarom moest de hele school verhuizen naar een tijdelijke modulaire oplossing.

Naast het plaatsen van eigen modulaire units, die werden hergebruikt van een vorig schoolproject, coördineerde Symobo ook de verhuizing van bestaande containerklassen die eerder waren aangekocht door de Katholieke Scholengroep Druivenstreek VZW. Door deze samenwerking kon een volledige "containerschool" worden ontworpen op een aanliggend terrein van de gemeente. Als laatste plaatsen Symobo ook nog sanitaire modules aan de school speciaal ontworpen voor kleine kinderen.

Projectkenmerken:

  • Snelle implementatie van containerklassen: Om de impact op de school te minimaliseren, hebben we snel containerklassen opgezet op een aangrenzend terrein. Hierdoor konden de lessen doorgaan terwijl de renovaties aan de gang waren.
  • Efficiënte coördinatie: Symobo coördineerde nauwgezet alle aspecten van het project, van de planning tot de uitvoering, om ervoor te zorgen dat de renovaties zo soepel mogelijk verliepen en binnen de gestelde termijn werden voltooid.
  • Brandveiligheid en EPB-normering: Het gebouw voldeed volledig aan de geldende brandveiligheidsnormen en EPB (Energieprestatie en Binnenklimaat) normeringen, waardoor een veilige en duurzame omgeving werd gewaarborgd.
  • Warmtepomp voor een goed binnenklimaat: Het gebouw werd voorzien van een warmtepomp, deze zorgt voor een optimaal binnenklimaat en bijdraagt aan energie-efficiëntie en comfort voor de gebruikers.

Projectimpact:

Door onze doordachte aanpak konden we de verstoring voor de leerlingen tot een minimum beperken, waardoor ze een stabiele en consistente leeromgeving konden behouden tijdens de renovaties. Doordat Symobo het volledige project in handen nam ontzorgde het ook het schoolbestuur waardoor zij hun konden focussen op de renovatie.

Interesse? Neem contact op

Project gallerij

Bekijk alle foto's van dit project en laat je inspireren.