Basisschool "De Graankorrel" - Wervik

Basisschool "De Graankorrel" - Wervik
Oppervlakte
250m²
Bouwtijd
2 weken

Basisschool "De Graankorrel" in Wervik stond voor een dringende uitdaging toen hun schoolgebouw gedwongen moest worden verlaten na een negatieve inspectie. Met de dreiging van sluiting hing er een zware last boven de school, vooral voor de studenten die midden in het schooljaar geconfronteerd werden met deze situatie. "De Graankorrel" nam contact op met verschillende modulaire bouwers, maar het was Symobo die snel en doeltreffend kon reageren om de school uit de nood te helpen.

Symobo reageerde snel op de noodoproep van "De Graankorrel" en bood een oplossing aan door modulaire klassen te plaatsen. Onder strakke tijdsdruk, en met de hulp van de school zelf en de gemeente Wervik, slaagden we erin om onze modulaire klassen te installeren en af te werken binnen slechts twee weken, net voor het einde van de paasvakantie.

Belangrijkste Kenmerken:

  • Snelheid en Efficiëntie: Onder strakke deadlines werden de modulaire klassen geplaatst en afgewerkt, met minimale verstoring voor de school en de studenten.
  • Kwaliteit en Duurzaamheid: Onze modulaire klassen voldoen aan de geldende EPB- en brandnormeringen, terwijl extra isolatie en een geavanceerd warmte- en ventilatiesysteem werden toegevoegd om te zorgen voor comfort en efficiëntie.
  • Flexibiliteit: De containerklassen werden voorbereid voor semi-permanent gebruik, waardoor ze een duurzame oplossing vormden voor de school terwijl ze wachtten op de terugkeer naar hun originele gebouw.

Impact en Resultaat:

Het snelle en effectieve optreden van Symobo zorgde ervoor dat Gemeentelijke Basisschool "De Graankorrel" haar deuren weer kon openen na een kritieke situatie. Het hele proces werd opgepikt door de pers, maar dankzij onze inzet kon de school zonder al te veel vertraging weer operationeel zijn.

Symobo is trots om een cruciale rol te hebben gespeeld in het behoud van het onderwijsproces voor de studenten van "De Graankorrel" en zal zich blijven inzetten voor snelle en effectieve oplossingen voor scholen in nood.

Interesse? Neem contact op

Project gallerij

Bekijk alle foto's van dit project en laat je inspireren.