Kantoor "Soignies" - Carrières du Hainaut

Kantoor "Soignies" - Carrières du Hainaut
Oppervlakte
370 m²
Bouwtijd
3 weken

Een multifunctioneel kantoorgebouw aan de rand van de arduingroeve
Carrières du Hainaut is al jaren de grootste Belgische producent van ‘blauwe steen’. Op de site in Soignies, wilde men een prefab containergebouw plaatsen, quasi aan de rand van de enorme afgrond van de arduingroeve. In het gebouw moest kantoorruimte worden gecombineerd met een grote vergader- en demo-zaal voor klanten.  

Na een marktconsultatie en een doorgedreven onderhandeling, kwam Symobo als eerste uit de bus. Naast het grootste modulaire gebouw aan de rand van steengroeve, werden er ook elders op het terrein diverse modulaire gebouwen geplaatst.


Het hoofdproject werd uitgevoerd in modulaire unitbouw, op het gelijkvloers efficiënt ingedeeld met kantoren  links en rechts van een centrale gang en bij de ingang de binnentrap en sanitair. Op de verdieping zijn er eveneens enkele kantoren en naast een kleine keukenruimte een grote zaal voor demonstraties en vergaderingen. Van hieruit heb je doorheen de grote ramen een indrukwekkend zicht op de ‘put’ van de carrière: de kern van de site, waar de blauwe steen echt ontgonnen word.

Het gebouw wordt comfortabel gekoeld met warmtepomptoestellen. De gladde staalplaat-gevel zorgt voor extra cachet aan de buitenzijde.

Interesse? Neem contact op

Project gallerij

Bekijk alle foto's van dit project en laat je inspireren.