Administratief gebouw Volvo - Oostakker

Administratief gebouw Volvo - Oostakker
Oppervlakte
100 m²
Bouwtijd
2 weken

Voor een grote speler op de automotive-markt in Oostakker installeerde Symobo een prefab-controlegebouw bij de nieuwe toegang van de site. Deze installatie kaderde in een totaalconcept waarmee het bedrijf wilde anticiperen op de productie-eisen en op material flow van de toekomst.

Symobo startte 5 weken na akkoord op het voorstel op de werf. Na 2 weken was het nieuwe controlegebouw van 100 m² gebruiksklaar.

“De totaalaanpak die Symobo voorstelde, charmeerde de decision making unit. Bovendien was de voorgestelde uitvoeringstermijn heel scherp. Symobo haalde die deadline perfect en bewees dat het echt een kwalitatieve dienstverlener is. En dat van ontwerp tot uitvoering.”

“Systeembouw was een heel bewuste keuze bij de toewijzing van dit project. De gebouwen moesten snel in gebruik genomen kunnen worden. En – heel belangrijk – ze moesten herbruikbaar en verplaatsbaar zijn. Milieu en duurzaamheid waren aandachtspunten in het totaalconcept. Afval beperken begint bovendien altijd met afval – en dus ook afbraak – voorkomen. Daarom wilde men dat men de gebouwen in kwestie bij een latere uitbreiding of bij een nieuwe constellatie kon verplaatsen. Symobo heeft er mee voor gezorgd dat dat kan.”

“Er werden hoge thermische isolatie-eisen gesteld aan het gebouw. Ook dat leunt aan bij het verhaal van duurzaamheid en ecologisch bouwen dat de opdrachtgever vandaag kenmerkt. Door goed te isoleren maak je optimaal gebruik van energie. Dat is niet enkel belangrijk voor wagens en vrachtwagens wanneer ze rijden. Ook wanneer ze gemaakt worden.”

“"Symobo is een kwalitatieve dienstverlener, van ontwerp tot uitvoering."- Jo d’Haese, projectleider”
Interesse? Neem contact op

Project gallerij

Bekijk alle foto's van dit project en laat je inspireren.