Duurzaam bouwen

info info info info

Met Symobo kiest u voor een prefab-bouwbedrijf dat gelooft in duurzaam bouwen. Met aandacht voor mens en milieu. Dat merkt u, zowel in het samenwerkingsproces vóór, tijdens en na uw project als in de uitvoeringsfase van uw bouwproject. Wat betekent dit concreet?

Ons engagement voor duurzaam bouwen in één charter

Voor elk project de ideale prijs-duurzaamheidverhouding.

Wij zijn niet gebonden aan één bouwwijze. In functie van uw doelstellingen, de omgeving en de projecteigenschappen optimaliseren en rationaliseren we ons ontwerp, de bouwmethode, de afwerking en de installaties op vlak van materiaalgebruik, energieverbruik én potentieel hergebruik.

Symobox.be: een divisie die zich toelegt op hergebruik van gebouwen.

Containerbouw wordt door organisaties regelmatig ingezet voor tijdelijke ruimte. De containers of gebouwen zijn op dat moment meestal nog in uitstekende staat. Symobox.be (een 100% Symobo-onderneming) promoot en bewerkstelligt in deze context het hergebruik van complete modulaire gebouwen of delen ervan. In zijn vijfjarig bestaan schonk Symobox al verschillende geïsoleerde modules een tweede leven. De gebouwen worden verplaatst, heringedeeld en geoptimaliseerd op val van in- en aankleding en technieken. Zo koppelen de oorspronkelijke gebruiker, de nieuwe gebruiker en Symobox een economisch belang aan een ecologisch verantwoorde oplossing.

Geloof in demontabel bouwen.

Elk bouwproject van Symobo is polyvalent en perfect demontabel. Staal, beton, binnenwanden, plafonds, vloeren,… : alle onderdelen kunnen gedemonteerd worden. De diverse ontmantelde onderdelen kunnen hergebruikt worden waar mogelijk.

De ontwikkelingen op het vlak van duurzaam bouwen op de voet volgend.

Wij laten ons graag door vakverenigingen, collega’s en specialisten (Bouwunie, WTCB/CSTC, Be Circular, …) inspireren en adviseren over nieuwe en duurzamere bouwtechnieken en -materialen.

BEN-aannemer.

ymobo bouwde zijn eigen kantoor in 2017. Dit kantoorgebouw toont aan dat originele architectuur ook bijna-energie-neutraal (BEN) kan zijn. De energievraag wordt beperkt door het gebruik van performante toestellen en intelligente sturing. De energie-opwekking gebeurt door middel van een warmtepomp en zonnepanelen. De gebruikte glastypes zijn aangepast aan ligging en specifieke situatie.

Nette werven en afvalbewust werken.

Duurzaam bouwen is ook afvalarm bouwen. Symobo gaat op al zijn werven bewust om met afval. We benadrukken dit bij onze partners en voorzien een gescheiden afvalcontainer-systeem.